Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vzkazník | Aktualitky (RSS) | Ke stažení | Návštěvnost | Výměna ikonek | Přidat článek |

Pravda o datových schránkách

27. 12. 2009

Nedávno jsem koukal na zprávy kde říkali, že od dnešního dne musí mít všechny firmy svou datovou schránku. Říkal jsem si, jakto že se do toho ještě nikdo nepokusil nabourat nebo tak něco? Dneska otevřu Novinky.cz a nestačím se divit.
"Na webu je pochybná kopie datových schránek, experti před ní varují"
Co bych dodal já? Hm, vážně experti. Stránku datoveschranky.net kterou označili za kopii oficielní stránky datoveschranky.info znám už déle. Provozuje je jedna soukromá firma a snaží se, aby podle jejích návodů věděli lidé o datových schránkách opravdu vše. O tom svědčí i oficielní prohlášení na vstupu do datoveschranky.net:
"Byli jsme označeni za phishing. Poněkud smutná realita, že (snad) jediný web, který se snaží o seznam článků, názorů, návodů a komentářů k datovým schránkám, je takto označen.
Evidentně se našel internetový odborník, který usoudil, že přihlášení na tomto webu sbírá údaje a web samotný kopíruje oficiální stránky. To samozřejmě vůbec není pravda. Jen se někdo ve snaze svého zviditelnění nechal veřejně slyšet, v pozadí je boj doménových spekulantů a senzacechtivost bulváru.
Můžeme vás ujistit, že tento web žádné hesla nesbírá ani neeviduje, naopak vám informace poskytuje a nadále poskytovat bude.
Na závěr tedy upozornění: Přihlášení na tomto webu není k datové schránce, ale do administrace systému BlogEngine.NET. Přímé odkazy na přihlášení byly staženy."
Ano, možné je že to byl přímo někdo z České Pošty, avšak absurdní je na tom to, že zatímco Česká Pošta říká že jediná stránka kde se přihlašuje do Datových schránek je datoveschranky.info , přihlášení Vás automaticky přesměruje na adresu mojedatovaschranka.cz , kde ještě dodám co mi píše Firefox:
"Toto připojení není důvěryhodné
...
Požádali jste Firefox o zabezpečené připojení k serveru www.mojedatovaschranka.cz, ale nelze ověřit, že tomu tak skutečně je.
...
Pokud se k tomuto serveru obvykle připojujete bez problému, může tato chyba znamenat, že se za tento server někdo snaží vydávat, a neměli byste pokračovat.
Rychle odsud pryč!"
Ano, takže oficielní stránka Datových schránek ještě ke všemu není důvěryhodná.
Co k tomu dodat? Nic. Na závěr ještě dodám, že jsem narazil na netu na stránku http://datovaschranka.com , kdo ví co na ní bude, nicméně ji chystá výrovce datových schránek. Funguje také datova-schranka.com, a našel bych i pár dalších (datove-schranky.com, datoveschranky.com, ), nicméně nic z toho není žádná kopie těch oficielních webovek České pošty. Česká pošta v tom prostě teď má bordel.

 
 

© Panickov.tk 2006 - 2012 | Běží na systému eStránky.cz | Tisk | Nahoru ↑