Jdi na obsah Jdi na menu
 

Vzkazník | Aktualitky (RSS) | Ke stažení | Návštěvnost | Výměna ikonek | Přidat článek |

Anonymous nabourali weby KSČM

22. 3. 2012

Hackeři pod hlavičkou skupiny Anonymous v noci na dnešek nabourali několik webů odnoží stran KSČM. Ve svém projevu nazývají stranu starou utracenou kobylou a mezi řádky žádají o rozpuštění strany. Závěrem svého prohlášení uvádějí: "Doba politických stran končí, všichni se budeme muset naučit nést odpovědnost za sebe i druhé. "

 

kscm.png

Názor mnoha lidí vystihl bývalý programátor napadnutého webu: "Dobře jste to kluci udělali, ale pochybuji, že jste zrovna trefili to pravé. Neschovávám své jméno, jako mnoho lidí tady. To je hrdinství jako svině, určitě se dnes někdo směje, jak se mu to povedlo. Jen mám dojem, že jste trefili někoho, kdo přes 22 let tu není u moci a dokonce se na vládě ani nepodílel. Stránky jsem dělal já, ale loni jsem v KSČM skončil a tak již přístup k datům nemám, ale nemůžu souhlasit s touto formou, je to jako když někdo krade v samošce: někdo si zaplatil za doménu a protor na webu a někdo jiný to ukradne a mě je jkedno jestli to je z nějakých politických důvodů nebo jen tak z frajeřiny. Stránky dnes dělá jeden naprostý laik, který tomu vůbec nerozumí, je mu něco přes 30 let, je nezaměstananý a má tři děti a je z toho nešťastný. Tak ještě pořád jste hrdinové?"
Pokračovat můžeme například částí příspěvku od Speisyho: "
Kalouskovi vyčítáte, že jen převlékl kabát, KSČM to doporučujete. Někdy se zamyslete nad těmi proslovy. Ty kecy, co jsou tam napsané, znějí jako kdyby to psal 15letý fracek, který si myslí, že cynismus je in. Chcete něco dělat pořádně? Tak se alespoň snažte být seriózní, třeba vám konečně poruzumějí i lidi, kterým už bylo 18let.

Mezi napadené weby strany KSČM patří web KSČM Brno, KSČM Hradec Králové, KSČM Jižní Morava a KSČM Trutnov. Všechny tyto stránky používají redakční systém phpRS, který v sobě obsahuje bezpečnostní díru - a to nejednu. Anonymous nejspíš využili té, kdy redakční systém nemá ošetřené jisté znaky u formulářů. Bezpečnostní záplata byla sice již dávno vydána, avšak jen málokterý web ji má nainstalovanou. Při registraci nového uživatele na web tedy hackerům stačilo pouze zadat do formulářového okénka jeden určitý kód, a rázem dostali administrátorská práva.

 

Dle diskuse na TitanPadu si skupina také stále drží svůj nepochopitelný postoj k novinářům. Zatímco si stěžuje na zaujatost médií, nechce poskytovat žádné informace a svoji pravdu si nechává skrytou pro sebe.

 
 

© Panickov.tk 2006 - 2012 | Běží na systému eStránky.cz | Tisk | Nahoru ↑